VK Dudzele promoveert naar 3de Provinciale!

22-05-2018

Lombardsijde - VK Dudzele 2-2.   VK Dudzele promoveert naar 3de.

Verslag:

De selectie was er klaar voor na de 1-1 uit de heenwedstrijd, de opdracht was simpel. We moesten winnen of minstens een gelijkspel halen vanaf 2-2. Ook het scenario van verlengingen en strafschoppen werd tijdens de laatste training nog eens overlopen.

De eerste 10min bleef het tot een studieronde, kijken en aftasten waar de mogelijkheden lagen. Wel iets meer drang naar voor in de Dudzeelse rangen. Wel was er al verzorging nodig voor Tom in minuut zes, tijdens een kopduel kwam hij hoofd tegen hoofd met een tegenstander. Een wond van 2cm, het duurde wel enkele minuten voor het bloeden stopte en hij met een verband verder kon. Willem kreeg de eerste kans van de wedstrijd in de 17e min, de goalie van de thuisploeg bracht redding. De bal stuiterde alle kanten op zodat goed voetbal niet evident was, vele passes gingen verkeerd bij de 2 ploegen. De volgende kans was terug voor Willem, goed doorzetten tegen zijn verdediger. Hij kwam los maar de keeper van Lombardsijde was goed uitgekomen om de hoek te verkleinen. Kort daarna moest Tom naar de kant, de pijn achteraan de dij kwam terug boven, Glynnis kwam in de ploeg. Het evenwicht herstelde zich langzaam en een voorzet van links waaide tegen de lat, een eerste verwittiging voor Dudzele. Bijna kwamen we daarna op achterstand, mooie dubbelpas op de links van het centrum. Gilles kwam goed uit, maakte zich breed en kreeg de bal op het lichaam. Net voorbij het halfuur werd het 0-1, Bram Grammens maakte zich vrij en vuurde een raket af in den haak. Prachtig afgewerkt, al bij al verdiende voorsprong. Dit konden we behouden tot aan de rust.  Trainer Dany had nog bemoedigende woorden tijdens de rust, spelers nog eens 45min vol aan de bak. Minuut 48 opnieuw een tegenslag Bram Hoste moest ook met pijn naar de kant, Jari De Bisscop kwam in de ploeg op rechtsachter. De wedstrijd kantelde in het voordeel van Lombardsijde dat de druk wat opvoerde. Lorre was echter de betere van zijn tegenstander in de lucht. Barry kende pech toen hij net op het gepaste moment de bal niet goed meekreeg, Sören trapte gekraakt naast doel. Dan kwam er een akelig moment toen een speler van Lombardsijde slecht neerkwam en naar de knie greep. Hij moest van het veld gedragen worden, geen mooie afsluiter van het seizoen. Nog 20min te gaan, we gingen afsteven op een 0-1 eindstand dacht iedereen. De 1-1 kwam uit de lucht vallen. Glynnis probeerde een bal te verwerken aan de rechthoek, trapte pardoes op een aanvaller van de thuisploeg en de bal verdween in de hoek. Verlengingen kwamen dus in zicht bij deze stand, de nervositeit steeg op de bank en bij onze supporters. Vijf minuten later ging de bal op de stip na "hands" van Jens. Veel discussie, maar geen doen aan penalty voor Lombardsijde. Gilles wist echter de 11meter te pakken, vuistje voor de doelman van enkele spelers. Nog was het niet over, Lombardsijde kwam toch 2-1 voor met nog 5min op de klok. Laatste wissel dus waar Bram Grammens niet meer voluit kon gaan, Niels VanBelleghem kwam in de ploeg. Pompen of verzuipen dus, Dudzele wilde niet het resultaat van Voormezele niet afwachten en drukte opnieuw naar voor, het moest wel. Minuut 89 kwam de verlossing door de onverbiddelijke Willem Laureys. Bij doorsteekpass rukte hij zich los van zijn tegenstander, ging op de keeper af een werkte hard maar beheerst af 2-2. Iedereen recht bij Dudzele, supporters, bestuur en iedereen op de bank. Nog enkele minuten van de extra tijd volmaken.

Minuut 93 kwam het verlossende eindsignaal van de ref. Eindstand 2-2